Dagbok

mitt liv med vissa undantag

Torsdag den 25 augusti


Jag satt och såg på nyheterna i söndags då berättade dom om att ca 45 procent (tror jag det var) av alla barn som börjar skolan igen efter sommarlovet är rädda för att bli mobbade.Det är fruktansvärt att det fortfarande är så i skolorna.
När jag växte upp så var skolan pesten för mig för jag var det som dom kallar **ett mobboffer**
Tänkte jag skulle berätta lite hur det var för mig (Mor du får ursäkta om jag inte berättade allt för dig , men nu ska du få veta) och ni andra som läser detta ....var vaksamma för det syns i ögonen på den som blir mobbad  ,det går inte att dölja.


😥 😥 😥 😥

Vi börjar  när jag gick i trean (vi hoppar över 1-2:an det hände lite då också) men det var i trean som det började , terminen hade varit lugn men fram på vårkanten fick jag veta att jag skulle gå om klass 3 igen vilket resulterade i att jag skulle byta klass igen, i denna klass var det rätt lugn men det fanns två killar i klassen som var fenor på att snärta till med linjalen så att det sved ordentligt,som grädde på moset så tejpade dom fast häftstift på linjalen och snärtade till .....min rygg.... gång på gång .Fröken såg ingenting och ingen av dom andra i klassen sa något(men mor fick inget veta) När trean slutade var det dax för en ny klass och ny lärare igen en magister denna gång,och nu började HELVETET ....Jag blev retad för mitt klädval, jag hade ofta ärvda kläder och dom var  ju inte så tuffa som dom andra i klassens kläder var.Sen fick dom ju reda på att jag gått om en klass och då var jag helt plötsligt en jubelidiot.jag började dra mig undan mer och mer .Jag hade en underbar vän i den klassen  vi umgicks ofta,men så var jag tillsammans lite då och då med en tjej som inte var lika trevlig och underbar när vi var tillsammans ville hon alltid att vi skulle snacka skit om min första vän jag gick inte med på det då sa hon kort och gott - då kan du fara åt helvete kompis med dig det vill jag inte vara längre förbannade biffko.... och hon ska vara Polisdotter hon.
I skolan blev det sen en plåga ... **Majjen **ville alltid föra ihop oss tre i en grupp när vi skulle ha grupparbete då fick jag alltid höra -att den idioten vill inte jag jobba med... och resten av klassen fyllde i ....nej henne kan vi ju inte vara med så fnissade dom  och lipade åt mig. nu var min självkänsla i botten redovisningarna blev en plåga jag fejkade mig oftast sjuk när det var dags för redovisning.
Sen hoppar jag över lite  som hände i sexan och delar av sjuan det handlar om våran Majje och tvillingarna som började i vår klass. I 8:an började jag tuffa till mig lite började klä mig i märkeskläder och trodde att det skulle hjälpa..jag hade fått mina första märkesjeans **Mac Free** jag trodde att nu skulle jag väl få vara i fred.....men ack så fel jag hade .Killarna gick ofta bakom mig och satte krokben för mig ,jag föll ju som en fura men värst var inte killarna i 8-9 :an det var bestämt en dam som hade en far som kommit upp sig i politiken  hon var så stolt gick alltid med näsan i vädret hade hon inte haft sitt tjejgäng runt omkring sig hade hon nog gått in i både det ena och det andra.Hon kunde slänga ur sig ord som flaggstång  förbannade biffko ,långben och analfabet.Hon kunde gå förbi mig och bara slänga ur sig - förvinn du äcklar mig måste du gå i denna klass du förpestar luften här omkring.
När jag fyllde 15 år önskade jag mig en knuttejacka av mor och far  Jag fick en....tror ni jag blev glad eller... jag hade den inte på mig i skolan i början  men lite senare så samlade jag mig mod att ta  den på mig ...gissa om det blev stora ögon
..Jag kom till skolan med svarta jeans boots sotarsmula (mössa)  och snusnäsduk knuten runt halsen (nu i efterhand kan jag nog tycka att det Var lite knasigt att klä ut sig så där)jag tyckte att jag var rätt coool . klassen stod helt förstummade.....i hela 10 sekunder sen hävde dom ur sig ett gapskratt en del vek sig nästan dubbla. men det var lugnt hela dagen ,men efter sista lektionen för dagen skulle jag lägga in mina böcker i skåpet men det fanns ingen dörr och det stod en lapp på den söndersparkade dörren att min jacka kunde jag hämta på toa . Jag gick dit och min jacka var nerpressat i toastolen .. DÅ brast det för mig  gråtande sprang jag till rektorn med jackan på armen och talade om vad som hänt -vet du vilka det var som gjorde det ??..fick jag till svar.nä det visste jag ju inte men jag sa att jag kan ju ana det.
-det räcker inte sa han -jag kan ju inte anklaga någon om jag inte vet vem det är.
Jag slängde ur mig - du är ju knäpp.... sen sprang jag hem. Sen när mor kom hem grät jag hysteriskt och berättade om alla års plåga och det var mycket det.Mor blev eld och lågor och ringde runt till alla mina så kallade klasskamraters föräldrar och barn eller som mor sa snorungar lärare och rektorn. Jag har aldrig sett min mamma så förbannad någonsin som hon var denna kväll.
Avslutningen i nian var ett hån från början till slut  klasskamraterna var så inställsamma och kramiga, men förlåt sa dom aldrig. Jackan hade jag aldrig mera på mig den hamnade i källan och senare tror jag den blev snodd.Ja så var det för mig Kramiz på er alla nära och kära vänner och bekanta

Ekumenisk sånghelg 2011 januari 22-23

I helgen var det ekumenisk sånghelg igen och lördagen var det övning från 0900-1630  det låter länge att behöva träna en hel dag men timmarna bara flyger iväg. Lördagens övning ägde rum i Wasakyrkan .Helgens lärare var Thomas Holmér.Han
är en klämmig prick det blev många skratt 
                                                                                       
😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 

Uppvisningen av denna stora kör på 170 personer ägde
 rum i Madesjö kyrka på söndagskvällen 
Reine Medelius var präst denna kväll.
Tänk så underbart det låter med en så stor kör.
Kyrkokören RLG hade ordnat med en buss från öland så 30 st kom hemmifrån för att lyssna på oss denna kväll. Helgens låtar har man i huvudet hela våren det blir en sådan kick av denna helg. Undrar just vad det
blir för körledare nästa år.

Kolla kören härligt stor va!

😀 Undrar vad Thomas tänker..... 🤩 hihi!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

01.03 | 22:04

Duktig fotograf!

...
13.11 | 23:34

Fint bildspel och musik!
Hälsning från tanten

...
05.10 | 11:11

Fina bilder.Satt på bänken i Bjärby i måndags. Första gången i år. Men ett ben har vikt sig, vem lagar?

...
02.10 | 23:18

Har du lyckats fånga tranorna över bildspelet?
Är så fascinerad av dessa fåglar.

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS